Information

Vi tar hand om varandra

För oss är säkerheten för våra kunder, hyresgäster och medarbetare av högsta prioritet. Vi följer nogrannt råden från svenska myndigheter kring Covid-19 och anpassar vår verksamhet efter dem.

I syfte att minska riskerna för spridning av Covid-19 har vi utökat och förbättrat våra städrutiner på allmänna ytor samt placerat ut ett flertal dispensers med alkogel.

Vi vill påminna alla våra besökare att fortsatt följa myndigheternas allmänna råd för att undvika smitta:
– Stanna hemma om du är sjuk, även vid lindriga symptom.
– Tvätta händerna med tvål och varmt vatten ofta.
– Håll avstånd till varandra.

Kamerapolicy

 • Ansvarig för kameraövervakningen är Gerp Haninge Centrum AB.
 • Kontaktuppgifter till Gerp Haninge Centrum AB är info@haningecentrum.se
 • Syftet med kamerabevakningen är primärt som ett brottsförebyggande medel men också för att öka tryggheten i centrum.
 • Bildmaterialet hanteras strikt konfidentiellt.
 • Bildmaterialet finns tillgängligt i 30 dagar för polisen att kunna ta del av för att klara upp brott.
 • Efter 30 dagar raderas allt bildmaterial per automatik.
 • Personer som har tillgång till uppgifterna är strikt begränsat och lösenordsskyddat. **Polisen får på begäran ta del av material relaterat till brott de utreder. Kontroll av inspelning sker endast vid behov i enlighet med syftet.
 • Inget bildmaterial kommer att överföras till tredje land.
 • Inget bildmaterial kommer användas för automatiserat beslutsfattande.
 • För klagomål, kontakta Datainspektionen om ni anser att vi bryter mot lagar, regler eller avtal.
 • Har ni några frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta centrumledningen. Vi nås på e-post: info@haningecentrum.se

Presentkort

Köp den ultimata presenten – ge bort Haninge Centrums presentkort – ett kort som passar alla. Presentkortet köper du enkelt i vår presentkortsautomat som du hittar i centrumets södra del, nära entré 7.

Presentkorten laddas med ditt kredit- eller betalkort och du kan välja en valfri summa mellan 100 till 5000kr. Du får presentkortet direkt från automaten. Presentkortet är giltigt i 1 år från datumet då kortet laddades. Om du handlar för ditt presentkort i en av våra butiker och sedan vill lämna tillbaka produkten får du inte ut beloppet kontant utan istället ett tillgodokvitto i butiken du handlat i. Det är inget öppet köp på presentkortet.

Glöm inte att ta ett fint fodral att stoppa presentkortet i. Fodralen finns vid sidan om presentkortsautomaten och ingår vid köp av presentkort.

Saldokontroll kan genomföras i presentkortsautomaten eller här!

Presentkorten är ej personligt. De kan ej lösas in mot kontanta pengar. Borttappat eller stulet kort ersätts ej.

Har du frågor angående presentkortet ber vi dig att ta kontakt med Resursbank som administrerar våra presentkort. Butikssupport 042-38 20 40 alt. presentkort@resurs.se

Som företagskund kan du köpa presentkort mot faktura.

För beställningar av presentkort, maila följande uppgifter till presentkort@resurs.se

• Företagsnamn
• Organisationsnummer
• Leveransadress
• Faktureringsadress
• Kontaktperson och telefonnummer
• Antal kort samt vilket belopp presentkorten ska vara laddade med.
• Att beställningen avser (ex Haninge) presentkort.

När Resurs Bank tagit emot ordern via e-post skickas presentkorten ut oladdade till er. Leveranstiden är 3–7 arbetsdagar och fakturan skickas separat. När faktura är betald och mottagen laddas kortet. Faktura – och hanteringsavgift tillkommer på 75kr/beställning.

Presentkortet är giltligt på
Akademibokhandeln
Apotek Hjärtat
Apoteket
Clas Ohlson
Bikbok
DinSko
Dressmann
Golden Fingers
Guldfynd
H&M
Haninge Sko & Nyckelservice
Hemköp
Hemtex
In & Finn
KappAhl
Kicks
Kjell & co
Life
Lindex
New Yorker
Rollers & Bowlers
Salong Hårklippet
Specsavers
Stadium
Synoptik
Synsam
TacoBar
Ur & Penn

Parkering

I Haninge Centrum har vi 750 parkeringsplatser fördelade på två stycken parkeringar, den Västra vid entré 1 och 2 samt den Norra med entré 3 och 4. Hos oss parkerar du gratis 3 timmar/dag och debiteras därefter 12kr/påbörjad halvtimme via systemet Autopay.

Har du några frågor kring vårt parkeringssystem? Kika först under ”Frågor och svar – Parkering” eller kontakta Parkmans kundtjänst via info@parkman.nu eller via telefon 08-734 90 00

Det nya parkeringssystemet Autopay gör att ingen p-skiva, bom eller biljett behövs, istället läser en kamera av registreringsnumret på bilen vid in- och utfart. Den känner av hur länge bilen stått parkerad.
Du behöver inte längre fundera på kontrollavgifter, utan endast betala för den tid som bilen står parkerad. När du lämnar vår parkering har du fyra olika betalsätt att välja på.

Frågor & svar

Vad innebär Autopay-systemet?
Det är ett enkelt parkeringssystem utan p-skiva, bommar och parkeringsbiljetter. Det fungerar ungefär som trängselskatten, när du åker in på någon av våra parkeringar registreras ditt registreringsnummer av en kamera och din parkering startar. En annan kamera registrerar när du åker ut ur garaget och då avslutas din parkering, om du inte har valt att avsluta din parkering i betalautomaten.

Det bästa med systemet är att du aldrig behöver oroa dig för parkeringsböter, utan kan uträtta dina ärenden i köpcentret i lugn och ro.

Vad kostar det att parkera?
De första tre timmarna/dag är gratis.
Parkeringstaxor måndag-söndag
Måndag – Söndag
Pris: 12 kr/påbörjad halvtimme
Maxtaxa: 250kr

Hur betalar jag?
Det finns 4 olika betalalternativ.

 • Betalautomat- Betala med kort i betalautomaten när du lämnar Haninge C. Betalningsautomaterna finns vid entré 1 och 4. Du har sen 15 minuter på dig att åka ut ur garaget.
 • Betala i efterhand – Betala i efterhand med kort inom 48 timmar på mitt.parkman.nu
 • Automatisk betalning – Koppla ditt kort på mitt.parkman.nu så dras parkeringsavgiften per automatik varje gång du parkerar i en Autopay-anläggning.
 • Faktura – Om du inte gör något av ovan alternativ skickas en faktura till fordonsägaren. Fakturaavgift till kommer på 30kr.

Jag vill betala inom 48 timmar i efterskott med betalkort, hur gör jag?
Skriv in ditt registreringsnummer här (https://mitt.parkman.nu/sv/parking_balance) så får du fram information om de obetalda parkeringarna för din bil inom de senaste 48 timmarna.
Kortbetalningen sker säkert via Nets som är ledande på marknaden inom e-handel och kortbetalningar. Observera att du inte kan betala med bensinkort.

Jag vill registrera automatisk betalning med kort, hur fungerar det?
Du skapar ett konto på mitt.parkman.nu och under ”Mina betalkort” kan du enkelt ansluta ditt kontokort för automatisk debitering. I samband med denna registrering får du möjlighet till automatisk betalning i alla Autopay-anläggningar. Du kan fortfarande avsluta och betala din parkering på plats i betalautomaten. Alla kvitton för köp genom automatisk debitering hittar du också under ”Mina betalkort”.
All kortbetalning samt registrering sker via Nets som är ledande på marknaden inom e-handel och kortbetalning. Du kan endast registrera ett kort och måste verifiera det med Mobilt BankID. Bensinkort fungerar ej. När du registrerar ditt kort reserveras 1kr på ditt konto men debiteras inte, det är gratis att registrera kortet.

Jag har skapat ett konto, men jag vill byta bil.
Om du byter bil är det viktigt att du tar bort det registreringsnumret från ditt registrerade konto och uppdaterar med ett nytt. Annars kommer du att fortsatt bli debiterad för den bilens parkeringskostnader om du har lagt in ditt kort under ”Mina betalkort”. Byta bil gör du under mitt.parkman.nu och ”Mina bilar”.

Hur fungerar det om jag har en företagsbil?
Om du har en företagsbil där företaget står för alla dina bilkostnader kan du registrera ditt företagskort på www.mitt.parkman.nu och alla parkeringsavgifter dras automatiskt från det registrerade kortet varje gång du parkerar i garaget.

Hur fungerar det om jag hyr en bil på tex. Europcar?
Om du leasar en bil så faktureras det företag som äger bilen, de i sin tur brukar debitera den som hyrt bilen. Besöker du Haninge Centrum med hyrbil kan du betala avgiften direkt i betalautomaten, eller betala din avgift online inom 48 timmar på www.mitt.parkman.nu

Vad tar kameran bild på?
Kameran tar bara bild på registreringsnumret, ingenting runtomkring. Vi följer kameraövervakningslagen.

Vad säger kameraövervakningslagen?
Tillstånd till kameraövervakning krävs för att en övervakningskamera ska få vara uppsatt så att den kan riktas mot en plats dit allmänheten har tillträde. Parkman i Sverige AB har beviljats tillstånd från Länsstyrelsen.
Bilder sparas enligt de tillstånd man får ifrån Länsstyrelsen, dvs. 60 dagar.

Hur fungerar registreringen?
När du kör in och ut ur garaget läser kamerorna av din bils registreringsnummer och mäter av hur länge du har varit inne i garaget. Om du knappar in ditt registreringsnummer i betalautomaten kan du se hur länge du har stått parkerad och om du har ett belopp att betala.

Om jag kör någon annans bil, vem får fakturan?
Fakturan skickas till fordonets ägare.

Hur fungerar det med utländskregistrerade bilar?
Beroende på vilket land bilen kommer ifrån kan vi skicka faktura till bilens ägare, bäst är att betala i betalautomaten.

Jag kör motorcykel, behöver jag betala för parkeringen?
Alla registreringsnummer som blir avlästa får betala parkering inklusive motorcyklar och mopeder. Det sitter kameror som läser av även bakskylten om det bara finns en nummerskylt bak.

Jag glömde ta kvitto i betalautomaten, vart kan jag vända mig om jag behöver det i efterhand?
Behöver du kvitto i efterhand får ni kontakta vår parkeringsleverantör Parkman på 08-734 90 00 eller info@parkman.nu, har du ett konto i Mitt Parkman finns alla kvitton där.

Finns AUTOPAY på fler ställen i Sverige?
Absolut, AUTOPAY finns även i Liljeholmen Galleria, Täby Centrum, Nacka Forum, Kista Galleria, Kista Science Tower, Solna C, Sollentuna Centrum, Signalfabriken, ICA MAXI Solna Business Park etc.