Hitta hit

Besöksadress: Runstensvägen 1, 136 46 Handen

Bil/taxi

Åk väg 73 (Nynäsvägen) och ta avfarten mot Haninge.
Följ sedan skyltarna mot Haninge C.

Buss

Busslinjer via Haninge Centrum:
824, 825, 826, 829, 830, 834, 835, 836, 837, 840, 842, 892 och 893.

Pendeltåg

Haninge C ligger cirka 500 m från pendeltågsstationen Handen.
Restid cirka 25 minuter från Stockholms C.

Parkering

I Haninge Centrum har vi 750 parkeringsplatser fördelade på två stycken parkeringar, den Västra vid entré 1 och 2 samt den Norra med entré 3 och 4. Hos oss parkerar du gratis 3 timmar/dag och debiteras därefter 12kr/påbörjad halvtimme via systemet Autopay.

Har du några frågor kring vårt parkeringssystem? Kika först under ”Frågor och svar – Parkering” eller kontakta Parkmans kundtjänst via info@parkman.nu eller via telefon 08-734 90 00

Det nya parkeringssystemet Autopay gör att ingen p-skiva, bom eller biljett behövs, istället läser en kamera av registreringsnumret på bilen vid in- och utfart. Den känner av hur länge bilen stått parkerad.
Du behöver inte längre fundera på kontrollavgifter, utan endast betala för den tid som bilen står parkerad. När du lämnar vår parkering har du fyra olika betalsätt att välja på.

Frågor & svar

Vad innebär Autopay-systemet?
Det är ett enkelt parkeringssystem utan p-skiva, bommar och parkeringsbiljetter. Det fungerar ungefär som trängselskatten, när du åker in på någon av våra parkeringar registreras ditt registreringsnummer av en kamera och din parkering startar. En annan kamera registrerar när du åker ut ur garaget och då avslutas din parkering, om du inte har valt att avsluta din parkering i betalautomaten.

Det bästa med systemet är att du aldrig behöver oroa dig för parkeringsböter, utan kan uträtta dina ärenden i köpcentret i lugn och ro.

Vad kostar det att parkera?
De första tre timmarna/dag är gratis.
Parkeringstaxor måndag-söndag
Måndag – Söndag
Pris: 12 kr/påbörjad halvtimme
Maxtaxa: 250kr

Hur betalar jag?
Det finns 4 olika betalalternativ.

  • Betalautomat- Betala med kort i betalautomaten när du lämnar Haninge C. Betalningsautomaterna finns vid entré 1 och 4. Du har sen 15 minuter på dig att åka ut ur garaget.
  • Betala i efterhand – Betala i efterhand med kort inom 48 timmar på mitt.parkman.nu
  • Automatisk betalning – Koppla ditt kort på mitt.parkman.nu så dras parkeringsavgiften per automatik varje gång du parkerar i en Autopay-anläggning.
  • Faktura – Om du inte gör något av ovan alternativ skickas en faktura till fordonsägaren. Fakturaavgift till kommer på 39kr.

Jag vill betala inom 48 timmar i efterskott med betalkort, hur gör jag?
Skriv in ditt registreringsnummer här (https://mitt.parkman.nu/sv/parking_balance) så får du fram information om de obetalda parkeringarna för din bil inom de senaste 48 timmarna.
Kortbetalningen sker säkert via Nets som är ledande på marknaden inom e-handel och kortbetalningar. Observera att du inte kan betala med bensinkort.

Jag vill registrera automatisk betalning med kort, hur fungerar det?
Du skapar ett konto på mitt.parkman.nu och under ”Mina betalkort” kan du enkelt ansluta ditt kontokort för automatisk debitering. I samband med denna registrering får du möjlighet till automatisk betalning i alla Autopay-anläggningar. Du kan fortfarande avsluta och betala din parkering på plats i betalautomaten. Alla kvitton för köp genom automatisk debitering hittar du också under ”Mina betalkort”.
All kortbetalning samt registrering sker via Nets som är ledande på marknaden inom e-handel och kortbetalning. Du kan endast registrera ett kort och måste verifiera det med Mobilt BankID. Bensinkort fungerar ej. När du registrerar ditt kort reserveras 1kr på ditt konto men debiteras inte, det är gratis att registrera kortet.

Jag har skapat ett konto, men jag vill byta bil.
Om du byter bil är det viktigt att du tar bort det registreringsnumret från ditt registrerade konto och uppdaterar med ett nytt. Annars kommer du att fortsatt bli debiterad för den bilens parkeringskostnader om du har lagt in ditt kort under ”Mina betalkort”. Byta bil gör du under mitt.parkman.nu och ”Mina bilar”.

Hur fungerar det om jag har en företagsbil?
Om du har en företagsbil där företaget står för alla dina bilkostnader kan du registrera ditt företagskort på www.mitt.parkman.nu och alla parkeringsavgifter dras automatiskt från det registrerade kortet varje gång du parkerar i garaget.

Hur fungerar det om jag hyr en bil på tex. Europcar?
Om du leasar en bil så faktureras det företag som äger bilen, de i sin tur brukar debitera den som hyrt bilen. Besöker du Haninge Centrum med hyrbil kan du betala avgiften direkt i betalautomaten, eller betala din avgift online inom 48 timmar på www.mitt.parkman.nu

Vad tar kameran bild på?
Kameran tar bara bild på registreringsnumret, ingenting runtomkring. Vi följer kameraövervakningslagen.

Vad säger kameraövervakningslagen?
Tillstånd till kameraövervakning krävs för att en övervakningskamera ska få vara uppsatt så att den kan riktas mot en plats dit allmänheten har tillträde. Parkman i Sverige AB har beviljats tillstånd från Länsstyrelsen.
Bilder sparas enligt de tillstånd man får ifrån Länsstyrelsen, dvs. 60 dagar.

Hur fungerar registreringen?
När du kör in och ut ur garaget läser kamerorna av din bils registreringsnummer och mäter av hur länge du har varit inne i garaget. Om du knappar in ditt registreringsnummer i betalautomaten kan du se hur länge du har stått parkerad och om du har ett belopp att betala.

Om jag kör någon annans bil, vem får fakturan?
Fakturan skickas till fordonets ägare.

Hur fungerar det med utländskregistrerade bilar?
Beroende på vilket land bilen kommer ifrån kan vi skicka faktura till bilens ägare, bäst är att betala i betalautomaten.

Jag kör motorcykel, behöver jag betala för parkeringen?
Alla registreringsnummer som blir avlästa får betala parkering inklusive motorcyklar och mopeder. Det sitter kameror som läser av även bakskylten om det bara finns en nummerskylt bak.

Jag glömde ta kvitto i betalautomaten, vart kan jag vända mig om jag behöver det i efterhand?
Behöver du kvitto i efterhand får ni kontakta vår parkeringsleverantör Parkman på 08-734 90 00 eller info@parkman.nu, har du ett konto i Mitt Parkman finns alla kvitton där.

Finns AUTOPAY på fler ställen i Sverige?
Absolut, AUTOPAY finns även i Liljeholmen Galleria, Täby Centrum, Nacka Forum, Kista Galleria, Kista Science Tower, Solna C, Sollentuna Centrum, Signalfabriken, ICA MAXI Solna Business Park etc.